tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mansikka-aika


Äitini osti viikonloppuna 20 kg mansikoita. Kolme laatikollista putsasimme pakastimeen vauhdikkaasti teelusikkatekniikalla (kanta siis yksinkertaisesti irrotetaan teelusikan kärjellä, helppoa), neljäs laatikollinen jätettiin syötäväksi. Niistä mansikoista oli luonnollisesti pakko tehdä kesän ensimmäinen mansikkakakku.

Pohjaksi tein sokerikakun, jonka kuorrutin britakakku-henkisesti marengilla. Tai siis jollain, josta olisi tullut marenkia jos olisin ensin putsannut sokerikakkutaikinan jämät huolellisemmin pois kulhosta. Läsähtänyt marenkikin on toki parempaa kuin ei marenkia laisinkaan. Ja ihan todella: jos kakun täyttää kermavaahdolla ja mansikoilla, ei lopputulos voi olla kuin hyvä!

Vaikka alunperin tarkoitus oli lähinnä oikaista mökkiolosuhteissa kaikki "monimutkaisemmat" leivontavaiheet, sopii mehevä sokerikakkupohja erinomaisesti britakakkuun! Ja marenki mansikoihin, oih. Oikaisen siis jatkossakin, mutta marenkia teen vain ehdottoman puhtaassa kulhossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti