torstai 28. helmikuuta 2013

Ensimmäinen virallinen postaus ja lentokonemobile


Ajatella, Muruskuun ensimmäinen varsinainen postaus. Tämä postaus edustanee sitä, mitä tässä blogissa toivottavasti jatkossakin esitellään: omia askarteluja, ompeluksia, neulomuksia ja ideoita. Ihan kaikkea sitä, mitä saa aikaiseksi, kun inspiraatio iskee.

Muruskuun serkkupoika syntyi joku aika sitten, ja jotain pientä lahjaahan piti heti alkaa kehitellä vastasyntyneelle. Koska uusi tulokas ei ole perheensä ensimmäinen lapsi, oli hänen äitinsä eli sisareni antanut jo ajat sitten selkeät ohjeet: "Ei vaatteita eikä leluja!" Muotitietoinen äiti haluaa ostaa itse vaatteet, ja leluja on isoveljen jäljiltä yllin kyllin. Laskeskelin omien askartelusankareideni kanssa, että mobilea ei ehkä laskettaisi leluksi ja sellaista ei serkkujen perheestä ainakaan löytyisi, joten tuumasta toimeen!

Lentokonemobile   


Tarvikkeet:
Marimekon pahvilaatikoita, raidallinen paperikassi, sinistä muliinilankaa, puuhelmiä, liimaa, sakset, paperiveitsi, neula

Lentokoneen mallit saatiin joululahjaksi tulleesta lentokenttäpelistä, johon kuuluu neljä erilaista pahvilentokonetta. Lentokoneista pienennettiin tulostimella sopivan kokoiset mallineet mobilea varten ja  ääriviivat piirrettiin Marimekon pahvilaatikoiden nurjalle puolen. Rungot tehtiin kahdesta vastakkain liimatusta osasta ja siivet yksinkertaisesta pahvista, jonka nurjalle puolelle liimattiin Marimekon paperikassista kuvio. Runkoon leikattiin siiville reikä, jonka läpi sujautettiin neulalla myös lanka. Poikkipuut tehtiin kukkakepeistä. Keppien väliseen lankaan pujotettiin edellisistä askarteluista jääneitä helmiä.

Komia tuli, mutta kylläpä oli haastavaa saada mobilesta järkevää valokuvaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti