tiistai 17. syyskuuta 2013

Muuttolaatikkoleikkiä osa II

Uh, mitä viikkoja takana. Haluaisin kovasti esitellä jokin aika sitten valmistunutta neulomisprojektia, mutta se on kyllä niin ärsyttävä juttu, että täytyy vähän pohtia, mitä siitä voisi sanoa. Sen sijaan jatkan muuttolaatikkoleikin raportoimista. Toivottavasti näistä kuvista löytyy siivousinspiraatiota jollekin toisellekin hamstraajalle.

Siivouspäivän jälkeen oli selvää, että päivän päätyttyäkin siivouksen täytyy jatkua. Ensimmäisenä käsittelyyn otettiin työkalupakki. Järkyttävän epäkäytännöllinen kapistus, joka ei mitenkään päin sovellu kodin työkalujen säilyttämiseen, vaan on omiaan luomaan kaaosta! Painaa kuin synti, ei mahdu kaappiin, ei sängyn alle, ei minnekään. Ja menee sekaisin yhdestä käyttökerrasta. Yök. Siivotessa lootasta löytyi muovipussillisen verran täysin turhaa tavaraa: hammasharja, ruuvipusseja, jäätelörasioita(!), rikkinäisiä ruuvimeisseleitä jne. Esimerkkinä työkalupakin turhasta roinasta alarivin keskikuvassa näkyy vierekkäin samankokoiset kuusiopääruuvimeisselit. Kyllä, on tullut ostettua pari huonekalua Ikeasta vuosien varrella. Ja ei, ei näitä kaikkia tarvita perheessämme samaan aikaan. Alarivin oikean puoleisessa kuvassa näkyy järjestyksessä kaikki kiinnitystarvikkeet yms., jotka löytyivät yhtenä sotkuna pakista.. 

Kun työkaluista ja muusta tarpeettomasta tavarasta oli kasvanut tarpeeksi korkea vuori, oli aika lajitella. Kiitos naapuriin järjestelmällisyyden opettamisesta tässäkin asiassa: lajittelin tavarat kavereille ja sukulaisille meneviin, huuto.netissä myytäviin ja kierrätykseen meneviin. Samalla mieheni napsi kuvat huuto.nettiin laitettavista. Kaikki tavarat pakattiin jo valmiiksi omiin muovipusseihin, joissa ne on helppo toimittaa myöhemmin eteenpäin. Ja kun asian teki näin, aikaa meni tunti. Ei paha.

NYT LÄHTEVÄT MUUTTOLAATIKOT
14. Muuttolaatikko: Työkalupakki (mahtuu muuten oikeasti muuttolaatikkoon) myyntiin tori.fi:hin tai jos joku tarvitsee, niin hihkaiskoon!

15. Muuttolaatikko (kuvassa iso muovipussi): Ruuvimeisseleitä ja muuta turhaa työkaluroinaa, aikuisten ja lasten vaatteita Fidaan.

16. Muuttolaatikko (kuvassa läpinäkyvä laatikko): Ystäville ja sukulaisille palautettavaa tai kierrätettävää tavaraa

17. Muuttolaatikko: lasten talvivaatteita ja vaatepaketteja huuto.nettiin

18. Muuttolaatikko: Astioita ja talvikenkiä sekä Brio-kärry huuto.nettiin

19.Muuttolaatikko: Samsoniten matkalaukku tori.fi:hin.

Tuntuu todella hyvältä nähdä tavaran katoavan pois. On tullut vahvasti sellainen olo, että yhtään turhaa tavaraa, vaatetta tai kirjaa en halua ostaa, vaikka tietyt kirjauutuudet kyllä raastavasti houkuttelevatkin. Pikkuhiljaa aletaan myös lähestyä tilannetta, jossa tavaraa ei tarvitse välttämättä enää poistaa, vaan vain järjestää. Samalla aion kuitenkin haalia vielä muutaman laatikollisen pois lähtevää tavaraa kasaan!

3 kommenttia:

 1. Kovasti tutun näköinen työkalupakki :) Tosin teillä taisi olla isompaa kokoa kuin meillä. Meiltä meni juuri vaihtoon, kun pakista jäi vain kahva käteen.

  Eihän Ikean huonekaluja voi alkaa kasata millään ikea-avaimella! Hermo menee muutenkin, ei sitä tarvitse pahenta surkeilla työkaluilla. Noille kiinnitystarvikkeille (ruuvit, proput, yms?) voisin tarjota meiltä ylimääräistä ruuvilaatikkoa. On oikeasti kätevä, mutta hommasin meille vähän paremman vastaavan. Tai no, ei se ehkä parempi ole, mutta lähti joka tapauksessa heräteostoksena pakkikaupoilta mukaan. Kerro, jos kiinnostaa. Ei tarvitse ottaa riesoiksi kokeilematta.

  P.S. Millä softa sinä tai M tekee nämä kuvakollaasit? Ilmeisesti joku puhelinkilke kuitenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kiinnitystarvikkeet ovat siis jo uuden uutukaisessa SmartStoren ruuvilaatikossa. Seuraavaksi samanlaiseen laatikkoon siirtyvät laatikottomat palapelit ja legot, myöhemmin ehkä myös ompelutarvikkeet. Ja voidaan mielihyvin lahjoittaa työkalupakki teille rikkimenneen tilalle! :)

   Ihan itse olen tehnyt kuvakollaasit luottotaitto-ohjelmallani PowerPointilla! Kuviakin säädin surutta väri-työkalulla vähän elävämmän näköisiksi. :D

   Poista
  2. Meillä on jo uusi työkalupakki. Pitäähän sitä miehellä nyt sellainen olla. Sen valintaan meni kyllä tarpeettoman paljon aikaa.

   Meillä on noita Smartstoren laatikoita talo täynnä, mutta ei ole kyllä aiemmin tullut mieleen käyttää niitä minkään sisälokeroiden kanssa.

   Poista