torstai 4. huhtikuuta 2013

Jalkinesuojat
Onkohan kukaan muu saanut kakkahalvausta päiväkodissa ihan vaan siitä ilosta, että ne siniset jalkinesuojat ovat aina joko rikki tai loppu? Meidän perheen päiväkotilogistiikkaan kuuluu sen verran paljon aikuisten kenkien poisottamista ja takaisin laittamista (2-3 kertaa vähintään per käyntikerta), että jalkinesuojat ovat must. Olen jo pidemmän aikaa piilotellut paria ehjää kertakäyttösuojaa omaan käyttööni, ja miettinyt samalla, että nämähän voisivat olla vähän kestävämpää materiaalia jos kerran kaupungilla ei ole varaa ostaa uusia rikkimenneiden tilalle.

Tähän ajatukseen putkahti sopivasti jostain kaapinpohjalta vanha kestovaippojen kuljetuspussi. Olin vielä ison- ja keskimurun vaippa-aikaan innokas kestoilija ja jossain vaiheessa vaipparuljanssia keksin, että likavaipoille täytyy saada oma pestävä kuljetuspussi. Teinkin pari pientä ja epäkäytännöllistä pussukkaa kuvan maastokankaasta (mitä ajattelin sitä ostaessani?!), joita ei sitten käytetty kuin ehkä kerran. Yllättäen en kyennyt niitäkään turhakkeita heittämään pois, mutta voilà, nyt niille löytyi oiva käyttötarkoitus.

Jalkinesuojien teko on yksinkertaista. Vähän jalkineita pidempi suorakulmainen kangas taitetaan pituussuunnassa kahtia ja ommellaan päädyt yhteen. Kuminauhakujan tein kaksinkertaisella taitteella siten, että venytin lenkiksi ommellun kuminauhan ommellessani suoraan kujaan sisälle.

Lopputulos ei juuri hivele silmää, mutta käytännöllisyys miellyttää itseäni. Taidanpa lähteä hakemaan isommat lapset päiväkodista!PS. Eve Hietamiehen Tarhapäivä puki loistavasti sanoiksi monia muitakin päiväkotituskailuja, kuten ne loppumattomat liput ja laput, joita milloin mihinkin asiaan täytellään...

4 kommenttia:

  1. Mitä, eikö teillä enää käytetä kestoja? Maailma hautautuu vaippoihin ja se on teidän syy!

    VastaaPoista
  2. Terkut Tilkkujen, herkkujen ja langanpätkien puolella Muruskuulle! Ei liity kestovaippoihin tai maailman tuhoutumiseen mitenkään ;) Liittyy inspiraatioon ja ihanuuteen, käy vilkasemassa: tilkkumatkaajat.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Oi, kiitos kiitos!! :) Ihana idea tuo, kävin jo kurkkimassa nuo muutkin terkutetut blogit. Löytyi heti pari aivan mahtavaa!

    VastaaPoista