lauantai 7. joulukuuta 2013

7. joulukuuta
Juuri ennen kuin juoksin ulko-ovesta itsenäisyyspäivänviettoon, ehdin sujauttaa kuuseen uudet koristeet odottamaan seuraavan päivän kotiinpalaajia. Lastenhuoneen joulukoristelut saavat alkaa.

Viime jouluna askartelimme ison murun kanssa liudan paperisia vakoojatonttuja, jotka kiinnitettiin ikkunaan Sinellistä ostetuilla pienillä koukullisilla imukupeilla. Inspiraation lähteenä oli koko perheen suosikkijoulukirja, joka sattui viime ja edellisenä jouluna tarttumaan kirjastosta mukaan vähän vahingossa. Nyt kun olisi kyse jo perinteestä, ei kirjaa enää löytynyt joulukirjahyllystä.

Kirjan löytäminen ilman teoksen tai kirjailijan nimeä on haastavaa. HelMetin hakukoneesta löytyy varmaan miljoona Joulupukki-alkuista kirjaa. Vakooja-, agentti- tai ninjatontuista ei ollut mitään iloa myöskään. Siispä jos joku tietää nimen tälle hauskasti kuvitetulle joulusadulle, jossa vakoojatontut käyvät urkkimassa lasten lahjatoiveita, ja joulupukin vaatteet muuttuvat vaaleanpunaisiksi, niin kertokaa ihmeessä. Tekijä on muistaakseni suomalainen ja kirja tehty 2000-luvulla. Meidän ikkunatonttumme ovat lähes suoraan kopioitu tuosta mainiosta kirjasta.

Jouluinen salapoliisityö vakoojatonttujen löytämiseksi jatkuu.

2 kommenttia:

  1. Tarkista oma lainaushistoria Helmetistä. Vaikket tarkkaa nimeä muistakaan, niin pelkän lainausajankohdan perusteella on varmaan helppo löytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin loistava idea, että piti heti käydä tarkistamassa! Harmi vaan, etten näemmä aikaisemmin ole kokenut tarvetta tarkastella lainaushistoriaani, eikä sitä näin ollen ollut tallennettu. :( Ehkä pitää vaan mennä kirjastoon ja pyytää jotain kilttiä kirjastohenkilöä kaivamaan se kirja jostain. Niillä kun on niin ihmeellinen muistikin, että saattaisivat jopa tietää kirjan, jota tarkoitan.

      Poista